NYHEDER

TIL KALENDEREN
Arbejdsweekenderne i 2020: 18-19. april og 25-26. april.
Indkaldelse og tilmelding vil ske i starten af 2020.

Ordinær generalforsamling: TIRSDAG den 28. april 2020

N Y H E D E R

 • 20. oktober: Ventelister
  Så er de årlige ventelistebreve omdelt. Husk at betale gebyret for den eksterne venteliste inden den 15. november 2019. Ellers bliver personen slettet uden yderligere varsel. Alle spørgsmål, kommentarer eller rettelser sendes til gertrud@haabet.net.

 • 5. Oktober: Novomatrix melder, at den tekniske omlægning af vores tv-system er gennemført. De svenske kanaler er tilgængelige igen. Husk at der skal benyttes en DVB-T2 tuner. Der skal foretages en ny kanalsøgning for at få de nye (ændrede) kanaler frem.

 • 19. september: BREDBÅNDSNETTET / SVENSK TV
  Antennefirmaet er fortsat i gang med at løse de tekniske udfordringer efter omlægningen af de svenske kanaler. Det viser sig, at det er ikke kun DVB-T, der skiftes til DVB-T2. Der er også sket en omlægning af frekvenserne. Alle ejendomme, som har det problem, skal nu  skifte det nødvendige hardware. Der er også en melding om, at de danske tv-kanaler også omlægges om kort tid, så det vil være hensigtsmæssigt at begge ændringer kan laves på én gang. Men det betyder, at der desværre kan gå lidt tid, før alt er på plads.

 • 16. september: SÅ ER DER TÆNDT FOR VARMEN
  Ved starten af varmesæsonen skal man åbne en halv times tid for alle radiatorerne. Det giver gang i vandgennemstrømningen, fjerner luftlommer og skyller radiatorerne igennem.
  Motionér termostaterne ved at åbne og lukke dem nogle gange.
  Hvis radiatoren ikke bliver varm, skal der (forsigtigt) åbnes for luftventilen på siden/øverst på radiatoren, så luften kan slippe ud. Når der ikke længere suser luft ud, men der i stedet begynder at komme vand, lukkes ventilen igen. Så bør radiatoren blive varm, ellers kontaktes viceværten.
  Hvis et af de lodrette varmerør i lejligheden ikke bliver varmt, kontaktes viceværten.

 • 13. september:
  Der er for tiden desværre ikke svensk tv-signal på vores bredbåndsnet. Det er formentlig en følge af den tekniske ændring, hvor de svenske tv-sendere er blevet omlagt til at bruge et nyt tv-system (DVB-T2). Se omtalen nedenfor.
  Novomatrix arbejder på at løse problemet.
  DR’s kanaler virker.
  Vi følger sagen.

 • 13. september: Ændring vedr. foreningens tv-kanaler
  Novomatrix meddeler:
  Svenske fri-kanaler sendes nu i DVB-T2.
  Sverige har omlagt deres public service kanaler. Alle TV-anlæg med “Boxer”, som Novomatrix servicerer, kræver nu settopboks eller fjernsyn med DVB-T2 tuner for at kunne modtage SVT og TV6 fra Sverige.
  Det er det samme system, som anvendes af DR’s kanaler, så hvis man allerede kan se DR’s kanaler på vores netværk, har man en DVB-T2 tuner.

 • 30. august: Betaling for brug af vaskeriet

  Forbedringen af vaskeriet med nye maskiner og et moderne bestillingssystem har været et stort fremskridt. Driften af vaskeriet er noget dyrere end tidligere, så derfor indføres der nu betaling for at benytte vaskeriet. Derved betales driften af vaskeriet i højere grad af de beboere, der bruger vaskeriet.

  Fra 1. oktober 2019 opkræves der betaling for brug af maskinerne. Der betales 10 kr. for hver vask og 10 kr. for hver tørring.

  Forbruget registreres af bestillingssystemet og betaling sker månedsvis i forbindelse med den sædvanlige opkrævning fra DEAS.

TIDLIGERE NYHEDER (Fra januar 2017 og frem …)

NYHEDSARKIV (artikler fra 2016 og bagud)

Hvad sker der politisk i lokalområdet?
Link til lokaludvalgene i vores område:

Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg.