VÆRKSTED

Værksted medlemskab (version: november 2916)
Hvorfor et fælles værksted og hvad må det bruges til Værkstedet skal give beboere i Haabet adgang til godt værktøj og et velindrettet værksted. Noget man ellers kan savne, når man bor i lejlighed. Værkstedet er også en hyldest til håndens arbejde. Værkstedet er til reparation af cykler, barnevogne, mindre husholdningsapparater, slibning af knive, nye ledninger i en lampe og lignende. Altså mekaniske ting og strøm. Den slags arbejde kræver, at der ikke er meget støv i luften. Derfor er værkstedet ikke til eksempelvis træsløjd – som fx slibning af døre.

Hvordan er der på værkstedet? Vores værksted er et venligt og hjælpsomt sted. Vi er altid klar til at give et godt råd eller en hjælpende hånd med noget der driller. Værkstedet drives af frivillige kræfter. Du er selv med til at passe på det og komme med gode ideer. Der er lavet nogle få regler for værkstedet. De skal være med til at sikre, at der bliver passet på tingene, og at der er til at være. Du skriver under på reglerne, når du får nøglen.

 1. Jeg lover på ære og Amager at låse døren efter brug og at passe på tingene.
 2. Jeg betaler 100 kroner i depositum for nøglen til værkstedet.
 3. Jeg tager ikke værktøj ud af værkstedet. Dog er der et lille håndsæt med værktøj, der må bruges i gården. Det er tydeligt afmærket.
 4. Der er begrænset med arbejdspladser. Derfor kan jeg ikke have et projekt liggende på bordet, eller i holderne, når jeg ikke arbejder på det. Mindre ting kan stilles på én af stålreolerne og cykler kan stilles/hænges i rummet udenfor.
 5. Der er navnetags i rummet. Hvis jeg forlader rummet i kort tid, kan jeg hænge mit tag på cyklen, så ved alle, at jeg snart er tilbage igen ☺
 6. Jeg rydder op efter mig.
 7. Vi er fælles om værkstedet og taler om tingene. Men der er 2 værkstedsansvarlige. Jeg vil efterkomme deres anvisninger (som der ikke kommer mange af). I yderste konsekvens kan de fjerne min ret til at bruge værkstedet.
 8. Der må ikke bruges kraftige opløsningsmidler i værkstedet. Der bor nogle ovenpå, og de skal ikke udsættes for duft af terpentin og lignende.
 9. Der er nogle fælles forbrugsstoffer i værkstedet. Så der er cykellapper, håndsæbe og lidt møtrikker stillet gratis til rådighed. Det koster meget lidt for ejendommen, men er noget man ofte mangler, når man eksempelvis skal forsøge sig med lapning.
 10. Hvis jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal bruge specialværktøjet, så spørger jeg. Noget af det kan gå i stykker, hvis det bruges forkert.
 11. Ting kan gå i stykker. Hvis jeg kommer til at ødelægge noget, siger jeg det hurtigst muligt til de værkstedsansvarlige.
 12. Der er et lille lager af cykelslanger, samlemuffer o.l.  Noget af det man mangler, når man skal i gang. Der står pris på tingene. Hvis jeg bruger noget af det, overfører jeg straks med mobile pay på det nummer, der står på væggen.
 13. Jeg er indforstået med, at ovenstående regler kan ændres. De gældende regler er altid opsat tydeligt i værkstedet, på foreningens hjemmeside og på foreningens facebookside.
 14. Der må ikke anvendes larmende værktøj efter 19.00

Navn / Dato

Jeg vil overholde ovenstående og passe godt på tingene ☺